Михалевски – министър на строителството, Багдасаров – на образованието!?

ДПС ще предложи експерти от Кърджали за зам.-министри
 
Димчо Михалевски е фаворита на БСП за строителен министър в кабинета „Орешарски”. Той заемаше втората позиция във ведомството по време на Тройната коалиция. Михалевски е спряган и за областен управител на Бургас, в който емблематичен град за ГЕРБ БСП ще иска да спечели следващите местни избори.
Милко Багдасаров е спряган за министър на образованието.
ДПС със сигурност ще предложи Мукаддес Налбант от Момчилград за зам.-министър на образованието. Тя заемаше този пост при Тройната коалиция.
Салиха Емин е със силни позиция за зам.-министър на земеделието. Кърджалийката беше парламентарен секретар на това ведомство. БСП иска министър на земеделието да стане Светла Бъчварова.
Ако БСП получи земеделието, то най-вероятно министър на екологията ще стане Искра Михайлова от ДПС. Камен Костадинов пък може да стане транспортен министър от квотата на движението. Хасан Адемов е сочен за социален министър. Джебелчанинът Неджми Али попада в проектолистата като зам.-министър на отбраната.
Премиерът Пламен Орешарски ще има трима заместници, като засега сигурен вицепремиер е Янаки Стоилов. Както 24rodopi писа, от БСП смятат, че логично Лютви Местан трябва да стане вицепремиер.
hard admin

*

Top