Младежите на ГЕРБ застават срещу трафика на хора

Младежката организация на ПП ГЕРБ в Кърджали ще се включи в отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на местната структура на партията. Информационната кампания е инициирана от ръководството на МГЕРБ в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора, чийто председател е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. За целта младежите на ГЕРБ изработиха специална брошура за превенция и противодействие на опасното явление, което се квалифицира като едно от най-доходните престъпления в света. Годишният приход от него възлиза на 32 000 000 000 евро. 70 на сто от жертвите са жени и момичета, при мъжете процентът е 17. 11 % са малки момиченца, а децата от мъжки пол, превърнали се в жертви, са 2 процента. Най-често потърпевшите биват подмамвани с мними обещания за работа в чужбина или чрез екскурзии. Много са и случаите, в които принуждавани да проституират момичета са излезли от страната, следвайки своя „любим”. На тези и други опасности е акцентирано в информационната брошура, в която са изброени и най-разпространените видове експлоатация – сексуална, трудова и с цел просия.
Националната инициатива ще се проведе в четвъртък във всички области на страната. В Благоевград е планирана за 20 октомври с участието на вицепремиера Цветанов.
Акцията на МГЕРБ – Кърджали се състои пред паметника на Васил Левски от 18 часа, ще има и мобилни групи, които ще раздават листовки из града, информира Веселина Юрукова, председател на структурата.

hard admin

*

Top