Младежите на ДПС се събраха в Кърджали и обявиха: Бойко Борисов уби порива на студентите!

23 000 са членовете на МДПС, 80 на сто са висшисти, твърди лидерът Кючюк
 
„Младите хора уважават протестния глас на всеки български гражданин с условието в него да не се крие политически елемент. В момента, в който ГЕРБ се докоснаха до студентския протест, те убиха неговия порив”, заяви в Кърджали лидерът на Младежкото ДПС Илхан Кючюк.
Илхан Кючюк и Айхан Етем-зам.-председател на МДПС, присъстваха на заседание на Областния съвет на младежката организация в Кърджали. Форумът премина при изключителен интерес на младите хора, сред които членове и симпатизанти на партията. Гости бяха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, зам.-областният управител Муса Юсуф, народният представител Ердинч Хайрула.
За връзката “ГЕРБ-протести” стана дума и на среща на другия кърджалийски депутат – Мустафа Ахмед на среща с избиратели днес.
„Бойко Борисов се опита да яхне протестите на студентите единствено и само заради своите политически амбиции да бъде отново на власт. Всеки негов подобен опит завършва с провал, но по-лошото е, че по този начин той унищожава демокрацията”, подчерта Кючюк.
Той отбеляза още, че членовете на Младежкото ДПС надхвърлят 23 000, от които над 80% са висшисти. „Демокрацията в днешно време ни поставя пред други предизвикателства. Ние имахме претенцията да бъдем най-голямата младежка организация. Днес това е факт не само в България, но и в Европа. Имахме претенцията да бъдем най-подготвената младежка организация. И това е на път да се реализира щом имаме основание да се гордеем с факта, че заместник-областен управител на Кърджали може да бъде младеж на 30 години. Сега е време да бъдем най-чувствителната младежка организация в страната. Иван и Илхан трябва да се чувстват равни, независимо от своите различия”, подчерта лидерът.
„Младите хора в ДПС осъзнават отговорността си към Кърджали и България и ще продължат да работят за подобряването на жизнения стандарт, стимулирайки младежкото предприемачество. Ние желаем да има работещо правителство, защото страната ни се намира в икономическа криза, не ни е необходима и политическа. Дневният ред на българските граждани не са протестите, затова политическите партии трябва да се концентрират върху разрешаването на социално-икономическите им проблеми”, заяви зам.-председателят на Младежкото ДПС Айхан Етем.
hard admin

*

Top