Младежи от ГЕРБ в Кърджали почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим, запалиха свещи в „краката“ на Георги Димитров

Младежи –ГЕРБ организираха възпоменание за жертвите на комунистическия режим.  Със запалени свещи и минута мълчание те почетена паметта на хората, пострадали от репресиите на тоталитарната власт. Поради липса на паметна плоча за жертвите в Кърджали, възпоменанието се състоя на мястото, на което някога се извисяваше постамента на Георги Димитров  и което продължава да символизира  едни от най-мракобесните времена в българската история.
От 2011 г насам 1 февруари се чества официално като ден за почит и  признателност към хилядите наши сънародници прокудени, измъчвани, въдворени в лагери  и избити от режима след 1944 г. На същата дата преди 69 години т.н. Народен съд издава смъртни присъди на повече от  2 800 българи – депутати, министри, регенти, царски съветници, офицери и общественици, а други 11 000 души биват затворени, изпратени в трудов лагери или интернирани.
Прощавай, но не забравяй, призоваха младежите, с надежда, че уроците на миналото ще послужат за преосмисляне на настоящето и  изобличаване на всички форми на агресия и насилие над личността и нейната свободна воля.
hard admin

*

Top