Млади лидери от Кърджали отличени от депутат и евродепутат

Млади лидери от седем училища в Южна България бяха отличени на проведения заключителен форум по проект на Национален алианс за работа с доброволци „Дар за моето училище–млади лидери с идея за промяна”.
Учениците от СОУ “Отец Паисий” в Кърджали Eлена Георгиева, Моника Ангелова, Добрина Митовска, Шабан Иса, Диляра Яхя, Марчела Сотирова, Джансу Ахмед, Яна Ангелова и Йордана Петрова получиха грамоти за оригиналните си идеи, с които решиха част от проблемите в своите училища.
Форумът се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов” в град Пловдив. Там се събраха над 100 млади лидери, участници в проекта. Те представиха с видеоклипове своите инициативи за промяна на училищната среда.
3-членно жури в състав Ваня Добрева–депутат от Коалиция за България и председател на Комисията по образование в Народното събрание, Моника Панайотова-евродепутат от ЕНП/ГЕРБ и Вера Кирилова–обучител по проекта, оцениха 15-те инициативи. Критериите за оценка бяха оригиналност на идеята, брой включени деца в инициативата, ефект върху училищната среда, устойчивост на постигнатото и ефект на въздействие върху учениците.
hard admin

*

Top