Млади родолюбци от Езиковата с 6 отличия от исторически конкурс

Шестима възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали, заедно с научния си ръководител Станка Вълова, са отличени с грамоти от Фондация „Ценности”. Те участваха в Седмия национален исторически конкурс (2012-2013) на тема „Толерантността на българския народ – заедно въпреки различията”.

Конкурсът бе за ученици от 8 до 12 клас, а момчетата и момичетата от клуб „Млад родолюбец” се представиха с индивидуални разработки по темата. Само преди броени дни Боян Каменов, Александра Иванова и Моника Кривошапкова от 10 клас, Мариела Василева, Велислава-Михаела Крачунова и Мария Русинова от 11 клас получиха своите грамоти.

Националният исторически конкурс, организиран вече години наред от фондация „Ценности”, е инициатива, която дава възможност на ученици от всички видове училища да извършат самостоятелно историческо изследване. Той е част от създадената вече европейска мрежа от конкурси по национална история EUSTORY, обединяваща 24 страни. Целта на конкурса е да събуди интереса на младите хора към историята на родния край, да провокира у тях интерес към изследователска работа. Досега са реализирани 7 успешни издания, в които са участвали над 1300 ученика.

hard admin

*

Top