Много пречки преодоляхме… милионите на Перперикон го превръщат в цел №1 за туристите

Перперикон ще стане най-посещавания туристически обект в страната след приключване на проекта „Перперикон – дом на богове и хора”, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

Както вече 24rodopi.com съобщи, днес кметът направи символичната първа копка на проекта, който е на стойност 3,8 млн. лв.

„Всеки вложен лев на скалния град е равностоен на 1000 златни лева”, обяви на свой ред главният проектант Минчо Ненчев.

„Перперикон ще стане мярка за туризъм в България. След реализацията на проекта Скалният град ще стане по-достъпен и по-разбираем за нашите съвременници. Перперикон е повече от местен и регионален обект, това го показа класацията „Чудесата на България”, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Той припомни, че проектирането е преминало през много пречки, след като е стартирало още по времето на предприсъединителната програма ФАР. „По време на изпълнението на проекта Археологическият комплекс няма да бъде затворен и посетителите ще имат уникалната възможност да видят на място как се реализира. Сега Перперикон се посещава годишно повече от над 120 хиляди души, след няколко години те ще бъдат много повече”, подчерта градоначалникът и благодари на всички работили по проекта.

hard admin

*

Top