„Мозъкът“ на обира на трезора в Кърджали още е на свобода

Задържаният за обира на обществения трезор в Кърджали Славче Мегеров – Мегера, не е „мозъкът” на бандата. Човекът, който е планирал удара, е на свобода.
Това става ясно от анализите на МВР за последните обири в България.
„Има един стратег, който контролира бандите от обирджии на трезори, коли инкасо и банкомати. Той е интелигентен и образован мъж, интересува се от съвременните технологии за банкова сигурност и действа с различни групи за всеки отделен грабеж или обир”, твърди началникът на сектор “Грабежи” в столичната полиция Илко Илиев в предаването “Студени следи”.
Бандитът в сянка е един от наследниците на известния в близкото минало Йордан Цонков – Джиджи, който до разстрела си през 2009 година ръководи ударните бригади на известната Люлинска банда – група от криминално проявени мъже, които се занимават от дребни кражби до крупни банкови обири.
Суми от порядъка на 100-200 хиляди лева влагат крадците в обучение и оборудване, казва още Илко Илиев. Така подсигурени бандите действат в София и други градове, но и в чужбина, където мерките за сигурност и бдителността на органите на реда е доста по-притъпена.
Задържани за обира на трезора на улица „Сан Стефано” в Кърджали засега са Мегера, Хубен Митев и Росен Драгомиров – Синбад. Издирва се Валентин Кирилов – Пуйката.
hard admin

*

Top