Молбата за отпуск на Бисер Николов попречила на Близнашки да назначи Огнян Иванов?

На 3 септември служебният премиер Георги Близнашки щял да назначи нов областен управител на Кърджали, но внесената в деловодството на Министерския съвет молба за неплатен отпуск от Бисер Николов блокирала сценария за кадрови промени в Източните Родопи.
„Още преди седмица областният управител на Кърджали е подал молба за неплатен отпуск. Едва в понеделник Близнашки призова всички кандидати за депутати да напуснат, а не да разчитат на отпуски. 5 имена за кърджалийския пост стояха на бюрото на служебния премиер. Фаворит за нов областен управител на Кърджали беше общинският съветник Огнян Иванов”, поясниха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
След като се запознал с молбата на Николов, който е номер 2 в листата на „БСП – лява България”,  за неплатен отпуск, Близнашки нямал избор и посочил Назми Мюмюн за вр. и. д. „Областен управител на Кърджали”.
„Подал съм молба за отпуск”, потвърди Бисер Николов.
Назми Мюмюн също бе номиниран за кандидат-депутат, но не бе утвърден от националното ръководство на БСП за листата. Ако това бе станало, временен областен управител щеше да е главният секретар на Областна администрация Неджатин Салим.
Други 4-ма областни управители, които са и кандидати за народни представители, отказаха да изпълнят указанието на служебния премиер да подадат оставки. Георги Близнашки ги призова да освободят постовете си в понеделник по време на работна среща, посветена на организацията на изборите. Това са областните управители на Велико Търново – Георги Рачев, на Разград – Стоян Ненчев, на Хасково – Кадир Исов, на Шумен – Венцислав Венков. Те посочват, че призивът на служебния премиер бил нелегитимен.
24rodopi.com
На снимката: Срещата на Близнашки с областните управители в понеделник – 1 септември
hard admin

*

Top