Момчилградчани влизат в голямата партия шах, буквално

Момчилградчани влизат в голямата партия шах, в буквалния смисъл. Жителите на родопския град ще могат играят шах на открито в градския парк. Желаещите да пробват възможностите си на популярната игра, единствено трябва да се запишат предварително в общинска администрация. Инициатори на идеята са Ротари клубовете в Момчилград и Едирне, чиито президенти Динчер Мустафа и Гюзин Джирафоглу официално откриха шахматната дъска на сцената в градския парк. На церемонията по прерязването на лентата присъстваха кметът на Момчилград Акиф Акиф, който е член и бивш президент на местния Ротари клуб, дистрикт-гуверньорите на дистрикт 2482-България Валентин Стоянов и на дистрикт 2420-Турция Халюк Улусой. Тук бяха още зам.-кметовете Ерол Мехмед, Севдалин Огнянов и Мехмед Фахри, секретарят Джейлан Сюлейман, президентът на Ротари клуба в Кърджали Гавраил Гавраилов, ротарианци, гости и жители на града.
Президентът на Ротари клуб Момчилград Динчер Мустафа изтъкна, че добрите отношения между двата клуба и инициативността на дитстрикт гуверньорите стоят в основата за реализирането на идеята.
„Искам да отправя специални благодарности към двата клуба за осъществяването на инициативата, която ще даде възможност на нашите деца да оставят компютрите и да се отправят към градския парк”, заяви кметът Акиф Акиф. Той извести, че в бъдеще време тук ще се провеждат ученически игри и любителски турнири по шахмат под патронажа на община Момчилград.
Първата демонстративна партия шах се изигра между кмета Акиф Акиф и дистрикт гуверньора Валентин Стоянов. Още след първия ход двамата единодушно се съгласиха шахматният двубой да завърши с реми.
С изграждането на шахматни площадки в Момчилград, Кърджали и Одрин, президентите на Ротари клубовете изразиха надежда, че с общи усилия ще се реализират нови съвместни проекти.
hard admin

*

Top