Момчилград асфалтира цялостно „Маказа”

Успешно приключи цялостното асфалтиране на главната улица „Маказа” в Момчилград, на която бе извършена подмяна на водопровод и канализация по проекта за Водния цикъл. Ремонтът стана факт благодарение на спечелен проект за рехабилитация на улици в общинския център, като средствата бяха отпуснати по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, припомниха от местната администрация.
Проектът за Водния цикъл по Оперативна програма „Околна среда”, за чието изпълнение община Момчилград получи финансиране за изграждане на пречиствателна станция с воден колектор и реконструкция на ВиК мрежата, включва асфалтиране единствено на местата, където е поставен нов водопровод и канализация. Община Момчилград намери решение в новата инвестиционна програма на правителството чрез кандидатстване с проект за рехабилитация на улици, които обслужват основни жилищни квартали.
„Над 90 на сто е изпълнението на строително–монтажните дейности по изграждането на водопроводната и канализационна мрежа. Вече изцяло е изградена градската пречиствателна станция, като успешно са проведени първите проби”, съобщи зам.-кметът инж. Севдалин Огнянов, който е ръководител на проекта за Водния цикъл. По думите му, усилената работа по строително-монтажни дейности амбицират ръководния екип, че проектът ще бъде завършен предсрочно.
„След реконструкцията и изграждането на нова водоснабдителна и канализационна мрежа, ще решим проблемите на общината за 50 години напред”, категоричен е кметът Акиф Акиф.
До края на годината предстои цялостно асфалтиране на най-дългата улица в Момчилград – ул. „Гюмюрджинска”, както и на улиците „Пирин”, „Родопи”, „Кокиче”, „Черно море” и „Пазарска”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top