Момчилград гради нови площадки за игра в три детски градини

С нови съоръжения за игра и площадки ще се сдобият три детски заведения в Момчилград и в селата Равен и Нановица. Средствата са осигурени по националната кампания на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда 2014″. Проектните предложения са изготвени от Община Момчилград и детските градини, съобщиха от местната администрация.
В село Равен са си поставили за цел почистване, озеленяване и облагородяване на местната градина. От ръководството й смятат, че проектът ще допринесе за изграждане на екологична култура и опазване на околната среда. Детски кът, почистване, озеленяване и облагородяване на двора на ЦДГ „Пролет” е целта в Нановица. От ЦДГ “Щастливо детство” в Момчилград очакват реализацията на проекта да допринесе за приобщаване на децата към идеята за почистване и опазване на природата и затвърждаване на знанията им за разделното събиране на отпадъците.
По кампанията на МОСВ ще бъде благоустроен дворът на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”, като там ще бъде изграден специален кът за отдих на открито с беседка. Предвидено е още затревяване и засаждане на дръвчета, храсти и рози. Стойността на проекта е 8 364 лв.
Резултатът, който преследва кампанията „За чиста околна среда 2014″ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. Идеята е да се повиши екологичното самосъзнание, да се формират позитивна нагласа към природата и да се затвърди желанието за опазване на околната среда.
Припомняме, че със собствени приходи Община Момчилград изгражда още девет детски площадки в селата Чуково, Постник, Птичар, Загорско, Лале, Синделци, Джелепско, Чайка и Неофит Бозвелиево.
24rodopi.com
hard admin

*

Top