Момчилград осигурява безплатен обяд на 70 социално слаби

От 1 октомври в Момчилград отново отваря врати обществената трапезария, в която в продължение на година се предлагаше храна на социално слаби граждани, обявиха от местната администрация. Трапезарията е разположена в сградата на ресторант „България” на ул. „Гюмюрджинска” № 56. Осъществяването на услугата е свързано с предоставянето на безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб за самотно живеещи лица, както и семейства, получаващи минимални доходи. Поднасянето на храната ще се извършва и в домашни условия, ако по здравословни причини гражданите, които се обслужват нямат възможност да посещават трапезарията.

Молби за включване в трапезарията могат да се подават от 15 до 26 септември  в сградата на Домашен социален патронаж, който се намира срещу информационния център на общината.
Проектът “Подадена ръка” бе спечелен от община Момчилград в началото на месец юли 2013г. чрез фонд „Социална закрила” на Министерството на труда и социалната политика.
„Социалната трапезария ще работи до края на месец декември 2014 г. Предвижда се да бъдат обслужени 70 потребители в продължение на 3 месеца. За повече информация, моля обадете се на тел. 03631/78-59, 88-19 или посетете страницата на www.momchilgrad.bg“, посочват от Общината.
24rodopi.com
hard admin

*

Top