Момчилград открива Олимпиада по биология, чака просветния министър

Министърът на образованието и науката д-р Анелия Клисарова е поканена на откриването на 39-ото издание на Националната олимпиадата по биология и здравно образование в Момчилград, съобщиха от местната управа. Покана е отправена и до зам.-министъра на МОН Мукаддес Налбант.
Ученическото състезание се организира под егидата на Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието и ще се проведе на 5 и 6 април в Момчилград. Домакин на проявата е СОУ „Н.Й. Вапцаров”. Откриването на събитието е насрочено за петък от 18.00 ч. на сцената на градския парк. Очаква се да присъстват народните представители от региона Ердинч Хайрула и Милко Багдасаров, областният управител Бисер Николов и кметът на Кърджали Хасан Азис.
Най-добрите биолози у нас ще се състезават в две възрастови групи – 8-9 и 10-11-12 клас. За националните шампиони организаторите са предвидили грамоти и медали, а за всички ученици и техните ръководители са изготвени сертификати. Община Момчилград пък ще стимулира участниците и първенците с предметни награди.
По време на престоя си в Момчилград най-добрите биолози у нас ще имат възможност да посетят тракийското светилището на Орфей при село Татул и скалното светилище Харман кая. Туристическата им обиколка ще обхване още Историческия музей в Кърджали.
Задачите за предстоящата олимпиада са изготвени от Националната комисия към образователното министерство с участието на преподаватели от СУ  “Св. Кл. Охридски”.
hard admin

*

Top