Момчилград санира болницата, от Бурса обещаха оборудване

Усилено строителство кипи за подмяна на дограмата, саниране на сградата и отоплителната инсталация на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград, съобщиха от екипа на кмета Акиф Акиф. Ремонтът на лечебното заведение се осъществява по проект на Общината, одобрен за финансиране от Национален доверителен екофонд. Ремонтните дейности ще доведат до подобряване на енергийната ефективност.
„Ежедневно следим за качественото изпълнение на строителните дейности по проекта. След приключването на мащабния ремонт идва ред да осигурим нова съвременна апаратура на болницата”, отбеляза Акиф Акиф. Той сподели, че при срещата му с кмета на побратимената с Момчилград Голяма община Бурса Реджеп Алтепе е получил подкрепа и съдействие за подмяната на апаратурата. „Благодаря от името на община Момчилград и лично от мое име на всички, които се отзоваха и се включиха в дарителските ни кампании за спасяването на болницата. Убеден съм, че ще получим отново подкрепата на момчилградчани от цял свят, за да осигурим на техните близки и роднини по-качествено здравеопазване”, изрази благодарността си към всички дарители Акиф Акиф.
Извършените анализи на Община Момчилград показват, че с топлоизолирането на сградата и подмяната на дограмата, икономиите за отопление през зимния сезон ще намалеят наполовина. Спестените средства ще бъдат заделени предимно за вътрешно обновяване. Очаква се болничните стаи във всички отделения да бъдат със самостоятелен санитарен възел.
От Общината обявиха и дарителска банкова сметка, която е:
МБАЛ “Д-р Сергей Ростовцев” ЕООД
 Търговска банка “Д”-АД
 гр.Момчилград
BIC: STASABGSF
 IBAN: BG61STSA93000020716931
hard admin

*

Top