Момчилград ще харчи с 883 508 лева повече през 2014-та

Бюджетът на община Момчилград ще бъде обсъждан на редовно заседание на Общинския съвет в четвъртък. Финансовата рамка е в размер на 9 781 502 лв. – с 883 508 лева повече в сравнение с 2013 година.
За делегираните държавни дейности от общинската хазна са заделени 5 125 787 лв. Като основни акценти в бюджета се очертават ремонт на общинската пътна мрежа, подпомагане развитието на селското стопанство и съфинансиране на проекти за саниране на болницата в Момчилград и за цялостен ремонт на градския стадион и спортната зала. Общински пари са заделени и за съфинансиране на проекта „Източният свят на Родопа планина”, чиито бенефициенти са общините Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково.

Само 10 000 лева са предвидените средства за МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”, след като лечебното заведение генерира печалба за  изминалата година след тежък финансов период. Четири спортни клубове ще бъдат финансирани на територията на общината през 2014 година. Освен футболния клуб „Родопи” и СКТМ „Родопи” общината ще подпомага клубове по борба и вдигане на тежести.

hard admin

*

Top