Моника от Старцево си купи Корана и се забули след катастрофа

25-годишната Моника от Старцево се обръща към исляма след катастрофа. Това разказа тя пред Нова телевизия.
Моника от малка е изучавала исляма. “Когато бях по-малка ходех на джамия, изучавах си Корана, но го бях прекъснала”, обясни тя. След инцидента обаче тя отново започнала да се интересува и си купила преведения Коран. “Колкото повече четях, толкова повече започнах да усещам вътрешната промяна в мен”, обясни Моника.
Тя разказа, че след прочетеното в главата й започнали да се въртят въпроси. Чрез интернет момичето се свързало с Ахмед Муса и последователите му. “Те бяха много мили, отговориха ми на въпроси като кой е Аллах и дали съществува такава сила”, обясни Моника.
Когато се прибрала в селото, Моника се забулила. “Баща ми ме попита защо се забулвам и кой ме е е накарал. Беше ми сърдит за малко, но като всеки родител се примири, всички в селото се примириха”, разказа тя. Баща й от своя страна разказа пред камерите, че не говори с дъщеря си, защото “тя не иска да говори с нас”.
Моника не отрича, че е превеждала книгата Вероотстъпване заедно с Александрина Ангелова, която беше арестувана при акцията на ДАНС в Пазарджик заради книгата й. Някои наричат Александрина госпожа Джихад.
Моника от Старцево твърди, че книгата не проповядва никаква забранена идеология.
24rodopi.com
Кадър: Нова тв
hard admin

*

Top