Морис Данон трябва да подложи Георги Георгиев на детектор на лъжата

Георги Георгиев, който демонстрира, че е новият Метин Дениз (последният изпълнителен директор, който бе отстранен след трагичната смърт на работник и заради голямото текучество на кадри – б. р.) в  „Теклас България”, не е на нивото на голямата инвестиция, която фамилията Данон прави в Кърджали.
До това се свеждат коментарите на юристи и бизнесмени след медийната изява на Георги Георгиев на 8 септември. На специална пресконференция той се оплакал, че от година дружеството било подложено на „рекет от медия”. И млъкнал. Нито медията посочил, нито „двамата представители на медията”, които уплашили най-големия инвеститор в Кърджали.
Читавият инвеститор не хленчи, добрият адвокат не шикалкави, а отива в съда и завежда гражданско дело.
Номерът „да се самосезира прокуратурата, а може и ние да я сезираме” е банален номер. Някои му викат „ченгеджийски номера, за отклоняване на вниманието”.
Разбира се, прокуратурата не е орган за лична консумация, а и не е работа на държавното обвинение да нищи „абонамента”, както се изразява Георгиев. Той консумира коктейл от клевета и анонимност, за да не бъде уязвим пред закона.
„Новият Метин Дениз” вероятно не знае какво представлява 24rodopi.com, каква армия от читатели имаме, как успехите ни се дължат единствено и само на доверието в отношенията „редакция-читатели”, на кое място сме в категорията „Регионални медии в България”. Единствено и само заради висотата на това доверие, реагираме на лъжата на Георгиев за медията, която „рекетирала” най-големия инвеститор на Кърджали.
Без посочване на медията и на двете лица, излиза, че всяка една медия трябва да се чувства засегната и… да внимава какво ще се пише от този ден насетне. В тази връзка поясняваме, че от съществуването на фабриката за каучукови изделия за автомобилната промишленост досега, от екипа ни само един фоторепортер е влизал в „Теклас България”, за да отрази тържество. Той не е разговарял с нито един представител на фабриката – работници, служители, началници. Само е снимал тържеството.
От „стъпването” на „Теклас” край Кърджали,  по телефона са провеждани само два разговора с лице от фабриката, пак по повод същото тържество – детайли относно карето, в колко часа да се прати фоторепортер във фабриката. От „Теклас България” настояваха в най-четената медия да се публикуват съобщения за годишнина от инвестицията. Не сме се натискали, те са ни търсели.
В останалото време ръководеното от Метин Дениз и Георги Георгиев дружество е било като затворено общество – без звено за връзка на големия инвеститор с обществеността, без съобщения (с изключение на тържеството), без човек за връзка с медиите, без… Дори след трагичния инцидент с работника, пак не намериха за уместно да дадат изявление.
24rodopi.com не е влизал в по-особени контакти нито с „Теклас”, нито със секта, нито с тайно общество. До вчера Георгиев дори на снимка не сме го виждали.
24rodopi.com е отразявал всички важни новини, свързани с „Теклас България”. За всички тях сме ползвали най-различни източници – от смъртта на Еркан до вируса от края на август.
Освободените от работа служители, не ние сме ги освобождавали. Свидетелите на случващото се в цеха на убития от робота Еркан, не ние сме ги назначавали във фабриката. Екоинспекторите, трудовите инспектори, криминалистите и други служители с контролни и разследващи функции, не ние сме ги пращали в „Теклас България”. На медиците, които са издавали десетки болнични листове на работещи във фабриката заради стомашно-чревни инфекции, не ние сме им въздействали. Не сме под шапката на НЕК или ЕВН за да имаме принос в дърпането на шалтера във фабриката…
За уволнението на Метин Дениз и за промените в борда на директорите – наш човек не е бил на заседанието, но винаги има законни начини да се доберем до информация за случващото се
Цялата истина за странната активност на Георгиев в медиите ще излезе наяве само ако шефът му Морис Данон го подложи на детектор на лъжата. Не за да научи Кърджали, разбира се, а за да си отговорят инвеститорите на въпроса „Накъде върви „Теклас” в Кърджали?”. Полиграфското изследване, което не е забранено, напоследък все по-често се използва от работодателите. Защото проблемът не е само в липсата на работници, но и мераклиите за местни началници не са това, което трябва да са.
24rodopi.com
hard admin

*

Top