МОЯТА ВАКАНЦИЯ

Обичам моето семейство, моето училище, моя град. Обичам България. Тя е моята родина. Обичам приятелите си уважавам и ценя приятелството. Моите приятели са от моя клас и от квартала в който живея. С тях играя, с тях споделям всичко. Чувствам се спокойна и щастлива. А те са Илияна, Вилияна, Несрин, Ширин, Николай, Тенчо. Уважавам ги и те ме уважават.

Миналата година целият трети клас в края на учебната година си проведохме екскурзия. Посетихме много красиви кътчета от нашата Родина. Всички бяхме много доволни. Училището свърши дойде лятото. За мен това лято беше много желано, престоеше ми дълго пътуване. Приятни срещи с моите близки някои от тях не бях виждала, а само слушала за тях от майка си. Гледах ги от снимките на мама и си казвах дали ще ги позная като ги видя.

Майка ми се казва Людмила и е рускиня. Баща ми се казва Шукри. Както много българи и той е търсел работа по чужбина. Заминава за Русия преди 20 години да работи, там се запознава с майка ми и по късно се оженват. Завръщат се в България. Малко по късно се раждам аз-Диляра. Затова казвам, че моята Родина е България, а на мама родината е Русия. За мен Русия е радината на мама. Татко ми е роден в България, но е живял в Русия повече от 20 години. Моите чичовци живеят в Турция. Идват всяка година на гости у нас. Те ми разказват за живота в Турция. В моята малка главичка се струпват много въображаеми градове от три страни-Русия –България –Турция.

Е идва момента- с мама да тръгнем за Русия и Украйна. Зарадвах се много. Пътувахме два дена до Украйна с влак. Престояхме една седмица в град Николаев и потеглихме за Русия. В Москва живее леля. Останахме малко на гости у леля. Много ми хареса Москва, много красив град е. Посетихме и “Червения площад”. Видях много красиви сгради, любезни и учтиви хора. Потеглихме са Оренбург-родния град на мама. Близките ни чакаха на жп гарата. Срещата ни бе много вълнуваща, топла, роднинска. Все пак не бяхме се виждали от три години. Дядо Николай, баба Люда, леля Наташа и леля Ирина братовчедката ми Светлана всички ни чакаха и много се радвахме. Пак бяхме заедно. Радостта на дядо бе най-голяма, че покрай него са любимите му внучки. Гостуването ни бе много хубаво. Посетихме много любими места на мама. Срещнахме се с много роднини. Правехме си много снимки, които ще ми остават за спомен. Русия е много голяма страна, красотата която видях не мога да разкажа с думи, тя трябва да се види, да се усети. Завърнахме се от родината на мама с много хубаво настроение. Татко ни посрещна в София. Донесохме му подарък. Той се радваше, но каза че ние с мама сме му най-големия подарък. Пътуването бе дълго, но аз не се чуствах уморена. Бях много доволна. Татко предложи да отидем на море. Той работеше в Созопол.С мама веднага казахме супер и продължихме почивката в Созопол. Всичко там много ми хареса, всеки ден ходехме на плаж. Времето беше много хубаво. Така, че най-дългата ми ваканция бе лято 2007г. Това лято пак бяхме на море. Прекарахме прекрасно, но не може да се ставни с предишното. Приятелките ми често искат да им разказвам за Русия. Сега си задавам въпроса за културното многообразие.-Аз виждам и раста между три култури, харесвам и уважавам различното. Искам най-хубавото за всеки.

[b]Автор: Диляра Шукри-4 клас[/b]

hard admin

*

Top