МС с метални ограждения и много полиция в очакване на протеста

ms-3-1024x682

Ограждения пред МС Снимка: Сергей Антонов
Още снимки:

Полицията опаса сградата на Министерския съвет на бул. „Дондуков“ 2 с метални ограждения часове преди насрочения за тази вечер протест, видя репортер на OFFNews.

В момента загражденията и полицейски ленти блокират достъпа до входа на седалището на правителството, както и до стълбите на бившия Партиен дом.

Очаква се oколо 18:30 ч днес на мястото на дойдат многа протестиращи, бунтуващи се срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

В улиците около сградата на Министерския съвет започнаха да пристигат коли и ванове на полицията и жандарменията. Поне 70-80 са представителите на органите на реда в близост до площада два часа преди обявения начален час. Металните огради бяха преместени на „Дондуков“ 2 от „Дондуков“ 1, където е президентството. Камерите от уличното видеонаблюдение пък са насочени към изходите на подлезите в района.

Заграждения са струпани и в района на Народното събрание. Паметникът на Цар Освободител е ограден с полицейски ленти, а паркингът около него е опразнен. Около парламента се забелязват и двайсетина полицаи.

hard admin

*

Top