„Мтел“ и мутри заплашват кърджалийка за 3.90 лева, тя печели битката

Кърджалийка била заплашвана от представители на мобилния оператор „Мтел” и мутри за дълг в размер на 3 лева и 90 стотинки.
През май месец тази година тя била изненадана от мобилния оператор, че  дължи 3,90 лева за последната месечна такса по договор, който бил прекратен през 2013 година. „Тогава, за да не „изпусна” за пореден път срока за прекратяване на договора, платих неустойка”, заяви пред 24rodopi.com попадналата в списъка на длъжниците. Тя пазела всички платени касови бележки и ги приложила в жалба  до Комисията на защита на потребителите и до Комисията за регулиране на съобщенията. След месец получила отговор в обширно писмо, в което става ясно, че към настоящия момент проблема е решен.
„Казах си, че резултатът е 1:0 за кърджалийката, която обяви война на „Мтел” за 3,90 лева. Днес обаче отидох в офис на „Мтел”, за да се уверя лично имам ли задължения”, разказа тя.
Оказва се, че задължения няма. Доказала правотата си, доволна понечила  да си тръгне, но възникнал следващ въпрос. Защо след като вече не е в договорни отношения с оператора, в базата данни фигурират трите й имена, ЕГН-то, адресна регистрация, № на личната карта.
„На този въпрос ще търся отново отговор. Явно войната продължава. Съветът ми към потребителите е: Пазете касовите бележки, не се подавайте на стреса, когато високи мъже дойдат с лист хартия на прага ви, за да Ви уведомят, че сте най-големият длъжник и, че са от фирма, натоварена със взиманията на съответния оператор. Търсете правата си, защото, ако един милион потребители платят по още веднъж месечната си такса от 5 лева, то пет милиона лева ще са чист приход за фирмата”, подчерта пред 24rodopi.com кърджалийката, която се заинати и спечели първата си битка срещу „Мтел”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top