Мустафа Ахмед: ДПС знае как да балансира ресурса на държавата във всички региони

След управление на ДПС винаги има ръст на БВП, а това е най-важното за подобряването на стандарта на живота, твърди кандидатът за народен представител

Мустафа Фахри Ахмед е роден 26 април 1981 г. в Кърджали, женен с две деца.
Завършил е ТУ-Габрово, инженер-икономист по образование. Работил е в различни сфери на стопанския живот. Бил е депутат в 42-то Народно събрание, член на Парламентарната комисия за младежта и спорта и Комисията за околна среда. Кандидат за народен представител от листата на Движението за права и свободи.
-Г-н Ахмед, по време на предходната предизборна кампания Вие много точно посочихте основните проблеми на региона и съответно вашите цели-справяне с безработицата и емиграцията. Какво успяхте да изпълните и за какво не стигна времето докато бяхте в парламента?
-За тези 14 месеца постигнахме максимума според възможностите на държавата. Успяхме да балансираме инвестиционната политика, което се усети във всички региони на страната. Сложихме край на това разделение, което бе наложено от предишното правителство. Инвестиционните ни проекти вече са видни и тепърва ще разкриват размаха, с който само за няколко месеца кабинетът, подкрепен от ДПС, свърши необходимото, за да извади страната от икономическата летаргия, в която бе изпаднала. Разбира се, за много неща не стигна времето. Като пример мога да посоча реформата в здравеопазването. ДПС бе единствената политическа сила, която изготви законопроект, който бе съгласуван с медиците в страната. За съжаление, у нашите партньори не достигна политическата воля и мотивация, както и времето, за да се направят необходимите постъпки за решаване на една от най-сериозните кризи в държавата-тази в здравеопазването.

-И все пак 14 месеца не са толкова малък период, когато политиците искат да покажат потенциала си при изпълнението на предизборните програми и обещания…
-Така е и ние в никакъв случай не търсим оправдание с времето. Въпреки, че някои от проблемите са наследени през годините и те не могат да бъдат разрешени в толкова кратки срокове. ДПС пое ангажимент към младите хора и той доведе до безпрецедентни инвестиционни програми на Министерството на спорта като една от основните цели бе подобряване на здравния статус на населението, също така програмите, които бяха заложени в социалното министерство. Но едно от най-важните ни постижения бе икономическото пробуждане на страната. Малкият и средният бизнес получиха глътка въздух, а те са гръбнака на икономиката. Финансовата атмосфера се подобри, а всичко това доведе и до увеличаване на Брутния вътрешен продукт (БВП). Страната отлепи от икономическото дъно, което бе достигнала. Не може да се вдигне стандартът на живот без да има добър климат за бизнеса, а за него основна грижа има държавата.След управление на ДПС винаги има ръст на БВП, а това е най-важното за подобряването на стандарта на живота, за спиране на всички негативни тенденции във всички сфери на живота, това връща усмивките по лицата на бизнесмените.

-Вашата лична битка за Кърджали в парламента?
-Не бих я нарекъл „лична”. Аз съм част от един отбор, играчите на който хвърлят усилията си единствено в изпълнение на ангажиментите към своите съграждани. Като член на Комисията за младежта и спорта, заедно с моите колеги, успях да се преборя за финансиране и съответно за реалния старт на ремонта на закрития плувен басейн в Кърджали. Този изпълнен ангажимент към жителите на града бе инвестиция в размер на 1,5 млн. лв. Не са малки и усилията на Община Кърджали, която осигури допълнително финансиране в размер на 400 000 лева. До края на годината съоръжението трябва да влезе в експлоатация. Надявам се разбира се, кърджалийци да не бъдат наказани от временното правителство и проектът да бъде спрян.
Друга важна победа са осигурените средства в размер на 1,8 млн. лв. за ремонт на стадион „Дружба”, една дългоочаквана инвестиция от кърджалийци. Там в момента тече открита процедура по Закона за обществените поръчки. Десет на брой пък са спортните площадки, които бяха изградени в община Кърджали.
Една от най-важните инвестиции в региона обаче е във връзка с водоснабдяването на населените места. Като член на Комисията за околна среда за мен бе от първостепенно значение да се осигурят средства. Така в момента се изпълняват проекти за водоснабдяване на редица населени места. Като пример мога да дам първите етапи за реконструкция на ВиК-мрежите към селата Мост и Бойно, които всъщност решават проблемите с питейната вода на десетки още населени места. Смело мога да твърдя, че при изпълнението на този ангажимент ДПС се превръща в единствената политическа сила, която може да се похвали с такива мащабни инвестиции в региона.
hard admin

*

Top