Мустафа Ахмед: Етнополитическа е чистката! Общински съветник от ГЕРБ уволнява общински съветник от ДПС, това какво е?

„Чистката в областната дирекция „Земеделие и гори” е етнополитическа. Освободената Мелиха Дилбер е общински съветник от ДПС, а новата й шефка Йорданка Гочева е общински съветник от ГЕРБ. Кой направи атестация на работата на един специалист с 15-годишен стаж в структурите на земеделското министерство – служебен министър на един месец служба или регионалния шеф на една седмица служба? Или партиен активист е ходел от кабинет в кабинет в земеделско министерство? Няма да коментирам, че назначението в Кърджали е в период, в който титулярният директор на „Земеделие и гори” е в болнични. Серийното разчистване на сметки е проблем, който ще бъде изчистен след съдебна сага, но не с партийни и лични средства, а за съжаление, с парите на данъкоплатеца”, коментира бившият народен представител Мустафа Ахмед, който е кандидат за нов мандат от ДПС. Той посочи, че общинските съветници от ГЕРБ Йорданка Гочева и Огнян Иванов са си запазили работните места в земеделската служба в последната година, въпреки “прогнозите, че новата власт ще ги уволни”.
“Правителството на Пламен Орешарски не освободи от работа нито един общински съветник на ГЕРБ. Това са фактите”, каза Мустафа Ахмед.
В област Кърджали тече безпринципна и етнополитическа саморазправа със служители в регионалните структури на различните министерства. Това обявиха кметовете на седемте общини в региона. Те поставиха подписите си под Декларация, която ще бъде изпратена до президента Росен Плевнелиев, премиерът на служебното правителство Георги Близнашки, министъра на земеделието, посланици, както и европейските наблюдатели от ОССЕ и ПАСЕ.
Сред уволнените били: Аднан Дормуш  – с 6 години стаж, Мелиха Дилбер – 15 години стаж, Павлин Кръстев –  2  години стаж, Надя Стефанова- 4 години стаж, Рушен Руфат – 20 години стаж. Освободени били и началниците на общинските служби по земеделие в Джебел Юксел Мехмед (с 10 години стаж) и на Момчилград Ерсин Юмер (с 3 години стаж). Връчена е също заповед на директора на Областната дирекция „Земеделие”  Гюрсел Емин, който е с 21 години стаж. На негово място е назначена Йорданка Гочева, която е общински съветник от ГЕРБ.
Кметовете посочиха и кадрови промени в Регионалната дирекция по горите. Както вече 24rodopi.com писа, в принудителен отпуск е пуснат е  Фикри Рамаданов, директор на РДГ. Обявен е конкурс, а нов директор ще има на 17 октомври.
24rodopi.com
hard admin

*

Top