Мустафа Ахмед: За 42 месеца ГЕРБ не инвестира нито един лев в Кърджалийско! Защо сега Караянчева е против 20-те милиона, нима иска регион без хора?

„Всичките 28 проекта, които правителството одобри за област Кърджали, са за хората от региона. Това са първите 20,5 милиона лева, които кабинетът отпуска за развитието на Източните Родопи. Тенденцията ще продължи. Искаме и повече инвестиции за градовете и селата в региона, но това са сегашните възможности на правителството. Все пак заварихме тежко наследство след Симеон Дянков. Недоумявам защо Цвета Караянчева прави всичко възможно средствата да се стигнат до хората от региона”, заяви народният представител от Кърджали Мустафа Ахмед по повод твърденията на Караянчева.
„Инвестиционната програма за растеж и устойчиво развитие на регионите е поредният сапунен мехур, поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства, от което ще се облагодетелстват обръчите от фирми на управляващите по формулата „петилетката в съкратени срокове”, коментира народният представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева.
За 3 години и 6 месеца в област Кърджали, по времето на управлението на ГЕРБ, нямаше нито един лев инвестиция, контрира Мустафа Ахмед. „За тези 42 месеца над 10 000 човека напуснаха родните си места и емигрираха, защото виждаха, че централната власт прави всичко възможно регион Кърджали да не се развива. Разбирам ако Караянчева си прави пиар във връзка с предстоящите назначения в ръководството на ГЕРБ, но нека да го прави с други теми. Все пак не е логично човек да не иска в собствения му двор да е по-хубаво. Това го казвам, изхождайки от логиката на мандата на Караянчева. Щом е депутат от регион Кърджали, нека помага на хората от регион Кърджали”, добави Мустафа Ахмед.
Парите от правителствената програма за регионите били разпределени балансирано и всяка област получила средства, твърди депутатът от ДПС. В област Смолян също са получили 18 милиона лева, в това число и общини с кметове от ГЕРБ. Община Смолян, където управлява Николай Мелемов от ГЕРБ, получава 5 милиона лева.
hard admin

*

Top