Мустафа Ахмед: Ще има закон за защита на болниците в отдалечените планински райони

Правителството подготвя законопроект, който да защити здравните заведения в отдалечени, планински и полупланински райони. Това съобщи в Кърджали народният представител Мустафа Ахмед. По този начин ще бъдат решени проблемите на здравните заведения в Кърджалийско и Смолянско.

Депутатите Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрула всеки понеделник имат приемни дни.

„Програмното правителство на г-н Орешарски успя да реализира част от социалните мерки като намаляване на цената на тока, увеличение на размера на обезщетението за отглеждане на дете, еднократна помощ за първолаци. В регионален план ще отбележа старта на водния цикъл в Момчилград. Надявам се останалите общини от областта също да реализират проектите си за воден цикъл”, заяви пред журналисти Ердинч Хайрула.

“Трябва да спасим малкия и средния бизнес от натиска и репресията на институциите през последните 4 години и да създадем по-благоприятен климат за инвестиции. Регионът ни изпитва остра нужда от стратегически инвеститори за разкриването на нови работни места”, заяви Мустафа Ахмед.

По думите му строежът на каскада “Горна Арда” трябва да стартира час по-скоро и в него да се включат фирми от региона с цел подпомагане на местната икономика и разкриване на нови работни места.

hard admin

*

Top