Мустафа Карадайъ: Ще спечелим 5 от 5 в Източните Родопи, народът не иска втори мандат на Бойко Борисов!

„На 12 май ДПС ще излъчи 5 депутати в регион Кърджали. Моята прогноза изглежда така – гражданите и жителите на Кърджали ще дадат подобаващ резултат като гласове, за да имаме 5 от 5. Убеден съм. На ДПС му подхожда пълната победа. Листата е много силна – с познати професионалисти, които ще бъдат силни парламентаристи. Народното събрание е място не за престиж, а за работа”, заяви пред журналисти организационният секретар на ДПС Мустафа Карадайъ след като регистрира кандидат-депутатската листа в Районната избирателна комисия. Той стори това 20 минути преди да изтече крайния срок.
Както вече 24rodopi писа, листата била утвърдена към 2 часа през нощта срещу събота. Ахмед Доган определил листата като „пълна с изненади, но и баланс, който гарантира успех”. Той и Лютви Местан решили имената на 10-те човека да се пазят в тайна до 16 часа в събота, за да няма „нездравословни емоции”.
Карадайъ бе помолен да коментира последните социологически прогнози, които дават победа на ГЕРБ.
„Социолозите на всички избори дават противоречиви и нереални прогнози, които после се разминават с резултатите. Не мога да коментирам анализите и прогнозите им. При тази криза в страната, криза на доверие в последно управлявалите, при тази безработица – нали до този хал ни доведе ГЕРБ? Ако народът иска да бъде управляван така, да гласува за ГЕРБ. Но аз съм убеден в обратното, хората не искат втори мандат за Бойко Борисов”, заяви Карадайъ.
За драстичното обезлюдяване на Източните Родопи той обвини политиките на правителството на ГЕРБ. По данни на Младежкото ДПС, в последните 3 години и половина около 15 000 човека напуснали 7-те кърджалийски общини, за да търсят работа в Западна Европа.
Ще припомним, че лидерът Лютви Местан ще води листата в Кърджали. Бившият кмет на Момчилград Ердинч Хайрула е №2. Строителният предприемач и зам.-председател на ОбС на ДПС в Кърджали Мустафа Ахмед е трети в листата. Следват съветникът в централата на ДПС Салиха Емин, която е бивш лидер на МДПС.
Досегашният депутат и бивш зам.-министър на отбраната Неджми Али ще разчита на нов мандат като №5.
Между 6 и 10-то място в листата са бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, председателят на Общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейман, юристът Муса Сеидахмед, общинският председател в Крумовград Метин Байрамали и зам.-председателят на МДПС Айхан Етем.
„Заложихме на млади хора, листата е балансирана и ще изглади противоречията в структурата на ДПС в Кърджали”, заяви още Карадайъ.

—————————————————————–
Намери автомобил от най-бързоразвиващия се сайт за коли в България!

hard admin

*

Top