Мъж без шофьорска книжка „подкара колата си за брак“, ще лежи 4 месеца в затвора

Кърджалиец бе заловен за втори път да шофира без да притежава свидетелство за правоуправление и ще лежи в затвора 4 месеца. Присъдата е на Окръжния съд и е окончателна.
Н. В. бил спрян за проверка от пътни полицаи до магазин „Технополис” в Кърджали. Той представил само лична карта и пояснил, че не носи шофьорска книжка. Проверката в информационния масив на КАТ установила, че Н. В. никога не е получавал свидетелство за правоуправление на МПС. Нарушителят обяснил, че тъкмо карал колата да я бракува и да я предаде на „Вторични суровини”.
Първо Районният съд му наложил наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, при първоначален „строг” режим в затворническо общежитие от закрит .
Работещият като строител Н. В., който е бил вече осъждан, обжалвал присъдата. Пред Окръжния съд настоявал да получи наказание „Пробация” с максимален размер на определените от съда мерки. Според  него не трябва да му се налага такова тежко наказание, защото „от това, че шофирал без книжка  не е настъпила катастрофа”. Не е сядал зад волана и в пияно състояние.
Пред съда Н. В. развил друга версия за деня на срещата си с пътните полицаи. Казал, че излязъл с колата, защото съпругата му имала силни болки в корема, а нямала лекарства и затова той потеглил към аптеката.  Мотивът му да иска по-лека присъда е, че съпругата му била болна, имат малко дете и  единствено той работел, за да осигурява прехраната за семейството.

За предишното си провинение Н.В. е осъден на наказание „пробация” за срок от 2 години и 6 месеца  и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 2 поредни години. След като е заловен втори път без книжка,  съдът му налага по-тежкото наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, при първоначален „строг” режим.

—————————————————————–
Научи повече за рекламата в Интернет с български топ маркетолози; вземи 10% отстъпка само до 25-ти октомври!

hard admin

*

Top