Мюмюн Дурмуш Али – с мощната подкрепа на районите, Мухаррем Мухаррем – със силата на градските съвети и… нещо става в ДПС

„Информацията ви за отчетно-изборна конференция на ДПС в Кърджали, която ще се състои на 27 февруари, е некоректна. Не вярно, че има само един кандидат и едва ли не сигурен победител.
Да не излезе, че и най-четеният вестник в региона е вкаран в пазарлъка за партийните постове.
Алъш-веришът започна преди заседанието на Общинския съвет на Кърджали, а изборът на председател на съвета и изборът на председател на партията е част от сделката. После ще има още постове, но вие ако сте медия независима не заемайте страна.
Затова ние – мнозинството в ДПС – реагираме, за да не позволим ОбС на ДПС да е в ръцете на търговци на постове.
Написали сте: Общинският съвет на ДПС в Кърджали реши на заседание да подкрепи Мухарем Мухарем за лидер на партията в общината.
Не е така. Нямате право да пишете, че Мухарем Мухарем е единствената кандидатура.
На въпросното заседание имаше такова предложение, но мнозина от членовете на Общинския съвет бяха категорично против. Къде е смисъла на конференцията, ако предварително е спуснат на делегатите председател. Къде е демокрацията? Нали не сме 1986 година, а 2016 година!
Много преди да публикувате за Мухарем ви дадохме информация за номинацията за председател на ОбС на ДПС на Мюмюн Дурмуш Али – кмет на село Люляково три мандата и заместник председател на МДПС, но си замълчахте.

След заседанието на ОбС на ДПС районните отговорници отново се събраха и решиха, че това е най-достойната кандидатура, за да спасим ДПС в Кърджали…”, пишат до 24rodopi.com активисти на ДПС от местните съвети по региони.

Писмото се появяваше на електронната ни поща три пъти в рамките на два дни. Последният вариант е получен тази сутрин.
Че нещо става в кърджалийската организация на ДПС, това е факт. Дали дългата ръка на Лютви Местан е стигнала до заседанието на Общинския съвет в четвъртък, дали е имало договорка „ти мене днес, аз тебе в събота”, дали са верни всички други изброени неща в писмото това трябва да заинтригува най-вече националното ръководство на ДПС. “Сензациите” от писмото ще запазим за след конференцията, за да не бъдем обвинени, че сме „вкарани в пазарлъка”. Междувременно ще изпратим писмото на съпредседателите.
Важно е и ние да си кажем, че когато нещо гнило има в ОбС на ДПС, вината не трябва да се търси в 24rodopi.com. И двете публикувани новини за предстоящата конференция е посочено, че кандидатите за общински лидер на ДПС са двама.
24rodopi.com
На снимките:
Фаворитът на районните организации Мюмюн Дурмуш Али и фаворитът на градските структури Мухаррем Мухаррем;
Писмото
hard admin

*

Top