Над 1000 мартеници измайсториха децата от ОДК

Днес – 1 март, в 11.00 часа, момичетата и момчетата от Кърджали посрещнаха заедно Баба Марта в Обединен детски комплекс – Кърджали.
На сцената на ОДК клоунът Роко Коко забавлява децата с шеги и забавни игри, а децата от ДВГ „До, ре, ми”, Школата за модерни танци и Школата по източни бойни изкуства представиха своята програма на зрителите. Баба Марта разказа на всички легендата за мартеницата и върза на ръчичката на всяко дете мартеница за здраве и късмет.
След това всички излязоха на двора на ОДК, където прескочиха запаления огън за да изгонят злите духове. Всяко дете получи от Баба Марта и медена питка за здраве.
Детският празник с Баба Марта е организиран от ОДК и Община Кърджали.
Децата от ОДК изработиха над 1000 мартеници за празника. Една част от тях Баба Марта завърза на децата участващи в празника на 1 март, друга част децата закичиха на възрастните хора от хоспис „Добролюбие”, Дома за възрастни хора, на децата от Дом „Майка и дете” и Дневен център „Надежда”, а трета част от мартениците  – с цвета на българския трикольор, учениците от Детски и младежки парламент ще закичат на 3 март на присъстващите на тържеството по случай Националния празник на България.
hard admin

*

Top