Над 250 души се надиграваха на 1 май край Арда

С веселие, магията на народните танци и български фолклор жителите на Кърджали и приятели от всички общини на областта посрещнаха Международният ден на труда – 1 май. Бъдеще на достоен труд, със сигурни работни места, достойни заплати, пенсии, достойно образование, лечение и бъдеще, което да работи за всички нас, бяха само част от посланията, отправени към присъстващите.
„Усмихвай се Кърджали!”, така водачът на листата Милко Багдасаров се обърна към гостите и жители на града край Арда и представи цялата листа на БСП с кандидат-народните представители от столетницата, като призова всички участници за обща снимка пред паметника на Освободителите. „Това ще бъде най-хубавата снимка, правена в Кърджали, а надиграването ще бъде нашият най-красив подарък. Кърджалийци заслужават да видят тази красота”, каза в приветствието си Милко Багдасаров.
Над 250 участници от 11 състава се включиха във второто първомайско фолклорно надиграване „Танцувай с над – 2″. Атрактивната проява се организира от БСП – Кърджали. Председател на тричленното жури бе известният на поколения кърджалийци хореограф Тодор Момчилов. Членове бяха Марияна Ликова – хореограф и четвърта в листата на левицата за предстоящите парламентарни избори и Гинка Захариева – хореограф. Те имаха нелеката задача да оценяват участниците за групов дух, атрактивност, емоционалност, артистичност и оригиналност на танцьорите по време на техните изпълнения.
Милко Багдасаров награди изпълнителите и в най-красивото импровизирано надиграване на ръченица. В края на първомайския спектакъл присъстващите се насладиха на неповторимия български фолклор с песните на кърджалийският талант Здравко Мандаджиев. С българското знаме в ръка Багдасаров поведе кръшно хоро в Градската градина, в което се включиха над 200 ценители на българския дух и традиции.
„С веселие и танци показахме, че трябва да гласуваме за една нова социална България и да не забравяме, че само от нас зависи достойното ни бъдеще, а то е в бюлетина номер 5″, поясни още лидерът на социалистите Милко Багдасаров.
hard admin

*

Top