Над 30 служители на РДГ – Кърджали участват в гасенето на пожара край Свиленград

Над 30 горски служители от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кърджали, изнесените звена на дирекцията в Хасково и Свиленград, както и от Държавно горско стопанство – Свиленград участват в гасенето на пожара, възникнал вчера край Свиленград. Цяла нощ екипи са останали дежурни на мястото на огнената стихия, обхванала над 600 декара смесени гори и незалесени горски територии, съобщиха от пресцентъра на агенцията по горите.

В потушаването на огъня са използвани специализирани автомобили за гасене на горски пожари и високопроходими моторни превозни средства. Създадена е организация за овладяване на огъня и той е ограничен от две страни, продължава да се работи за неговото потушаване и от другите две страни. Пренасочени са допълнително екипи от горски служители, които да гасят огъня на по-трудно достъпните места.

Призоваваме всички да бъдат особено внимателни при боравене с огън и извършване на огреви дейности на открито през следващите седмици. При забелязване на пламъци и дим в гората и прилежащите територии сигнализирайте на спешния телефон 112, апелират от агенцията по горите.—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top