Над 300 ще се надиграват в Кърджали на 1-ви май

Областните организации на БСП в Кърджали и Хасково организират надиграване на любителски състави в градската градина на Кърджали. То ще се състои на 1-ви май от 10.30 часа. Регистрираните до момента участници са над 300, в проявата ще се включат състави от Крумовград, Момчилград, Кърджали, Черноочене, Хасково и Димитровград. Право на участие имат любителски състави, които изучават и играят народни танци. Регламентът предвижда всеки състав да участва задължително с едно тракийско хоро, а второто е по избор. Ще има надиграване и с ръченица. Всеки, който желае, може да се запише за участие и в деня на надиграването. Известният певец от Кърджали Здравко Мандаджиев ще пее за дошлите да отбележат празника на трудовите хора.
С тази проява социалистите  отбелязват Международният ден на труда. Надиграването се провежда за четвърти пореден път в Кърджали и събира хиляди почитатели на народните танци. „Задължителните манифестации за 1-ви май отдавна са в миналото. Сега хората се събират, за да празнуват истински и искрено. Отдаваме признание на техния труд и съчетаваме най-хубавата традиция на българския народ с най-красивото наследство  – невероятния български фолклор”, каза Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет.
Предвидени са награди за всички участници. Във връзка с десетата годишнина от своето създаване Обединението на жените социалистки в Кърджали ще награди най-възрастния и най-младия състезател. Ако времето е дъждовно, надиграването ще се проведе в спортна зала „Арпезос”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top