Над 70 000 човека в Източните Родопи казаха „Не“ на политиците

Референдумът се провали, а всички се обявиха за победители!?
 
„Аз получих 28 лева, но май съм единственият губещ от този референдум”, отчита един от членовете на секционна избирателна комисия в Кърджали. Мъжът недоумява как всички политици се обявили за победителите от проведения референдум в неделя.
Референдумът се провали, а има само победители – това е положението. 20 милиона лева се похарчиха, резултат за държавата няма (и без допитването се знаеше, че АЕЦ „Белене” няма да се строи), но всички партии вкупом тръбят думи победни, че даже сочат с пръст и губещите. Те пък им връщат топката с още по-тежки думи. И всички си мислят, че в неделната вечер народът е гледал коментарите по телевизиите за референдума. Колко са заблудени!
И никой не иска да признае, че само 20 на сто твърд електорат отиде да гласува без дори да е наясно колко ще струва АЕЦ „Белене”, защото самите така нар. „енергийни експерти” за цял един месец не бяха категорични ще спечели или загуби България от новото мегастроителство.
Останалите 80 на сто по-скоро казаха „Не” на сегашната политическа класа.
В Кърджалийско гласуваха малко под 25 хиляди човека. Други поне 70 000 души, които традиционно гласуват за кметове и депутати и реално живеят в Източните Родопи, бойкотираха вота.
Вместо да грачат по политическия опонент и да се радват на аплодисментите на партийните клакьори, лидерите трябва да разберат, че големият извод от случилото се на 27 януари е само един: На изборите през юли избирателите в България няма да гласуват за платформа на партия или за хора, на които вярват. Те ще гласуват наказателно.
 
hard admin

*

Top