Над 9 000 подкрепиха Айнур Ибрямова за шеф

Подписи, палатки и протести по оста Смолян София

Протестите в столицата срещу правителството дадоха своето отражение и в Родопите, като симпатизанти на правителството в област Смолян подкрепиха и назначението на момчилградчанката инж. Айнур Ибрямова за шеф на горската мегадирекцията, която е базирана в Пампорово.
Над 9 хиляди подписа в подкрепа на Пламен Орешарски и политиката на кабинета са събрани до момента в областта, обявиха активисти на БСП. В същото време вчера се организира протест от структурата на ДСБ срещу назначенията на правителството в Областната администрация в Смолян.
„Вън турския ятаган от Родопите”, „Ботьо, достоен българин”, „Айнур – подлога на Доган”. Плакати с тези надписи пък се появиха пред сградата на министерството на земеделието в София като протест срещу назначаването на инж. Айнур Ибрямова за шеф на Южноцентралното горско предприятие.
Както първи 24rodopi.com писа, момчилградчанката смени Ботьо Арабаджиев, който получи лоша атестация за работата си.
В мотивите за освобождаването му бе посочено изоставане в реализацията на дървесината – едва 38 на сто от началото на годината. Заповедта за уволнение бе изпратена по пощата, но пък Арабаджиев е в болничен.
Служители от системата на предприятието, което стопанисва държавните горски територии в четири административни области – Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали, обявиха, че са категорично против кадровите промени. Носещите плакатите в столицата описаха уволнения Арабаджиев като професионалист, който е направил много за горското стопанство.
„Това назначение е политическо и настояваме за преразглеждането му”, заяви Светлозар Филипов, организатор на протестиращите, които още във вторник издигнаха палатков лагер през Земеделското министерство и се заканиха да протестират всеки ден от 11.30 до 13 часа. В същото време събраните подписи „За” политиката на Кабинета, които директно подкрепят и направените назначения, ще бъдат внесени в Народното събрание до дни.

—————————————————————–
Само сега спечели лаптоп SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж

hard admin

*

Top