Назми Мюмюн: В Измир ще има консулство, новият външен министър Кристиян Вигенин е от групата за работа с изселническите организации

Човешка и приятелска мъка, черен ден на разминаване между очакване и факт с Димчо Михалевски – народен представител, но преди всичко доказан експерт и държавник.
Представен състав на правителството пред Националния съвет на БСП – експерти, професионалисти, авторитети, тежки имена в своите области, в интерес на България – рационални компромиси, разумни партийни отстъпки в името на националните интереси.
Гласувах с пълно съзнание за предложения проектосъстав на правителството, преглъщайки, туширайки, емоционалните си партийни пристрастия. На предна позиция изведох уважението на вота на българските граждани на 12 май. Това постигнато табло ни задължава да мислим прагматично, отговорно, държавнически.
Не крия, най-много се зарадвах на номинацията на Кристиян Вигенин за Министър на външните работи. Той освен евродепутат, секретар по външната политика на БСП, е и част от групата за работа с изселническите организации и Народно-републиканската партия в Турция.
Помолих бъдещия външен министър в кабинета на Орешарски за стартиране на идеята и процедурата за почетен консул на Р България в Измир. Тази стъпка ще улесни административното обслужване на нашите братя и сестри в един от най-големите градове на съседна Турция.
Той с удовлетворение прие приятелското ми настояване.
Мога да ви уверя, че членовете на Националния съвет на БСП и парламентарната й група отстъпиха място на еволюционната потребност на днешното, отговорно и тежко време за региона и за страната ни.
 

Назми Мюмюн, член на Националния съвет на БСП, ръководител на групата за работа с изселническите организации и Народно-републиканската партия в Република Турция

hard admin

*

Top