Назми Мюмюн: Да сведем всички глава пред Апостола

Навършват се 140 години от обесването на великия Апостол на свободата на България Васил Левски. Личността, пред която всеки свежда глава в знак на почит независимо от етнос, вяра, партиен цвят. Личността на този велик наш революционер вълнува всеки. Малко са онези, които не помнят неговите завети, толкова актуални и днес. Много има да се учим от тях. Те са нужни за паметта ни, за бъдещето ни. Живеем в свят, в който освен мизерия се насажда и омраза помежду ни. Левски като един голям родолюбец, патриот ни зове в името на България: “… за тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате помежду си, те да трупат богатства, наказанието е смърт, смърт и пак смърт”.

Левски категорично застава срещу насаждането на омраза и винаги е призовавал за толерантност, равенство, братство стига да се спазват законите и да се работи за България. За това той е уважаван и сред всички етноси в България.
Лична традиция за мен стана да подарявам портрета на Апостола. Такъв стои в кабинетите на кметове на населени места избрани от листата на ДПС – Млечино, Брезен, Боровица, Звиница. Над 100 портрета съм подарил дотук и на общественици, и политици. В утрешния ден портрети ще получат и заместник- кметовете в общината. Нека всички те помнят заветите на Дякона Левски. А в утрешния ден заедно всички – българи, турци, арменци, роми без разлика на етнос и партиен цвят, сведем глава пред паметта му и си спомним за неговия идеал за свята и чиста република.

Назми Мюмюн – член на Националния съвет на БСП,
зам.председател на Областния съвет на БСП, общински съветник

hard admin

*

Top