Назми Мюмюн: Прекият път за Маказа ще бъде отворен на Коледа

Прекият път за ГКПП “Маказа-Нимфея” от спирка “Джебел” до Подкова се очаква да бъде отворен по Коледа. Работи се както по завършване на трасето, така и по оформянето на документацията.
Това заяви по време на семинар с предприемачи от Кърджали зам.-областният управител Назми Мюмюн.Той изрази очаквания за бързо развитие на търговските и туристически връзки със съседна Гърция.
Председателят на Кърджалийската търговско промишлена палата инж.Наско Настев цитира анкета на БТПП за мнението на бизнеса за облекчаване на дейността му. Според данните от изследването бюрокрацията, променливото законодателство, нелоялната конкуренция и корупцията са най-сериозните пречки пред работодателите през отминаващата 2013 г.
80% от анкетираните фирми сочат, че през тази година корупцията и нелоялната конкуренция са нараснали с десет процента, спрямо миналата и са достигнали 68 на сто. Повече от половината работодатели-58 на сто смятат, че има влошаване на бизнесклимата през тази година в сравнение с миналата. Като положителна тенденция се сочи редовното възстановяване на ДДС от правителството. Бизнесът иска предсказуемо и устойчиво законодателство, каза Настев.
На снимката: Назми Мюмюн (вляво) и Наско Настев. Снимка: Георги Кулов
hard admin

*

Top