Назначиха кърджалиец в министерство, за да го върнат шеф в Кърджали!? Със скандал бил назначен само шефът на РИО

Всички кадрови промени в държавни структури в област Кърджали ще бъдат приключени до края на ноември, разкриха за 24rodopi.com източници от БСП и ДПС. И от двете политически сили отчитат, че реформата по служби закъснявала.
Известен кърджалиец вече е назначен на работа в министерство, но той скоро ще заеме важен пост в Кърджали, разкриха запознати с кадровите промени.
БСП и ДПС постигнали консенсус за всички назначения в Кърджалийско. Скандално било само назначението на Сашка Тръпкова от националния съвет на БСП за началник на Регионалния инспекторат по образованието. Ще припомним, че структурите на ДПС в 7-те общини предложиха за поста бившия кмет на Кърджали и бивш служител на инспектората Расим Муса. Част от областното ръководство подкрепи номинацията, но други настояваха социалист да ръководи образованието в Източните Родопи. Бе предложено това да ае вторитетната преподавателка и общински съветник Величка Георгиева, която оглавява комисията по образование в Общинския съвет в Кърджали. Тръпкова, която е лицето на БСП на всички избори в Момчилград, обаче се възползва от позицията си на „Позитано” 20 и измести Георгиева.
Заради интригите назначението на Тръпкова, за което първи 24rodopi.com писа, се забави с почти два месеца.
 

Още по темата – четете по-късно тук

hard admin

*

Top