Най-добрата фирма е властта!

Новогодишното поздравление на президента Плевнелиев не слиза през последните дни от фокуса на медиите, заради „красотите на България”, които обаче са чак в далечно Колорадо. Изпратихме старата и стартирахме новата година с мини скандалче. Красота, като Родината! А, тя толкова харна, пък че и евтина.

Докато загубени чиновници се червят пред началници, че бъркат „двата щата”, то едни 29 декара дюни в Несебър отново ни показаха, че който „няма вуйчо владика…” цял живот гладен и жаден ще ходи. Един футболен тъст се облажил с имот, после пък фирма, близка до известен кум я грабна и така до ощетяването на държавата с милиони. Да, обаче, случаят край морето бил история май с един мандат по-стара от (не)очакваното. Тя всъщност тръгва от вече далечната 2007 година, съобщи на пресконференция земеделският министър Мирослав Найденов. И като започна, та… Разбира се, всичко живо от маите насам до 2007-а, е виновно, само че като финализирала далаверата сега-никой ни лук ял, ни праз.

Отново ни се илюстрира как действа воры в законе. Ама не ония руски бандити, а нашите, дето моделират всеки закон спрямо подготвяната далавера, пък като има и необходимите чиновници да мигат на парцали срещу определени силни на деня роднини… И преди избори, и след избори, и едните, и другите се поздравяват с песента „Най-добрата фирма, най-добрата фирма е нашата!”. Цветът е без значение, въпрос на далавера.

Та от цялата красота на Отечеството, май наистина надеждата ни остана някъде по Щатите. И там правят далавери, ама ачик ачик да ни правят на маймуни, уи донт тинк соу…

 

От редакцията

hard admin

*

Top