Най-малките шампиони на „Славейков” – четвъртокласниците

Четвъртокласниците на СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали са с най-голям брой отличия в областта, сочи актуална равносметка. Това даде повод те да бъдат тържествено наградени от училището за шампиони. Специалните грамоти и предметни награди бяха връчени лично от директора на училището Милко Багдасаров.
Мария Александрова Александрова, ученичка от 4 „Е” клас с класен ръководител Екатерина Бакърджиева е с титли в Областния кръг на олимпиадата „Знам и мога”- I-во място – единствената класирана за националния кръг в град Силистра; Областен първенец по математика; с най-висок резултат от олимпиадата по математика – 20.5 точки и в първата четворка на класиралите от област Кърджали за националното систезание „Ключът на музиката”. Тя първа бе наградена на сцената в минутите, когато настъпи астрономическата първа пролет. Директорът поздрави всички и им пожела освен пролетно настроение и нови победи.
Категорично е предимството на „Славейков” в областния кръг на олимпиада „Знам и мога”. Освен първото място на Мария Александрова, на второ място е Ивелина Филипова от 4 „Б” клас. В областния кръг по математика победителите са: Мария Александрова – първо място, Анна Пенчева–второ място, Метин Хасан–трето място.
Тотална е доминацията на училището в Националното състезание „Ключът на музиката”: общо 26 ученици от област Кърджали са класирани за националния кръг в град Пловдив – от тях 21 деца са от „Славейков” с ръководител Мария Загорова–учител по музика.
Награди заслужиха и отборите – областни първенци по шахмат момичета и момчета до 7 клас, юноши и девойки 8-10 клас с треньори Стефан Павлов и Еминали Сафет.
hard admin

*

Top