Най-малките юмруци на „Арда” донесоха 4 бронза

Нови четири медала завоюваха бойците на „Арда Бокс” от турнир в Пловдив. Под тепетата се проведе първия кръг на Държавното лично отборно първенство, което бе съчетано и с Купа „България” за ученици до 14-годишна възраст. Боксовата “армада” от Кърджали бе представена от 15 файтъри. Победоносните юмруци на нашите състезатели донесоха 4 бронза в категориите 34, 36 и 68 кг. Отличия грабнаха Сами Соколов, Мехмед Филипов, Ертурул Ердинч и Беркан Юмер. За 12-годишния Беркан това бе и дебютно състезание. Момчето е първи братовчед на петата в Европа при девойките-Хафизе Осман.

„Доволен съм от представянето на всички момчета”, заяви мениджърът на „Арда” Стоян Узунов. На 22 април клубът тръгва към Търговище с юношите младша възраст за Държавния личен шампионат.

„Спортният календар е запълнен. Редуват се състезание след състезание, което разбира се е свързано с доста пари. Поради тази причина преустановихме изграждането на ринга. Трябва да избирам-дали да заведа децата на турнир или да се плаща ремонта по съоръжението. Все пак тези състезатели за това се подготвят цяла година. Надявам се искренно да ни помогнат финансово фирми, за да довършим започнатото, защото от Федерацията ни дадоха два турнира през октомври в Кърджали. Сега идват и избори, политиците са царе на обещанията, дано поне някой реално ни помогне, защото с ринга ще направим голяма крачка за развитието на спорта в града”, добави още Узунов.

hard admin

*

Top