Най-тежко пострадалият от гурбетчиите – 23-годишен мъж от Кирковско, е транспортиран с хеликоптер във Военномедицинска академия

Най-тежко пострадалият при катастрофата с кърджалийски микробус – 23-годишен мъж от Кирковско, е бил транспортиран днес от Лом в София с медицински хеликоптер.

Както вече 24rodopi.com писа, 5-ма от Кирковско и Момчилградско загинаха в нощта срещу четвъртък край село Добри дол, Монтанско. Други 4-ма от Кирковски са тежко ранени. Критично е състоянието на 23-годишен мъж. Той е приет във Военномедицинска академия с множество травми.
В ранния следобед специализиран хеликоптер на фирма, извършваща полети за спешна медицинска помощ, кацна на столичния стадион „Раковски”. Заедно с пострадалия, който първоначално беше приет в болницата в Лом, на борда му беше и екип на Военна болница.
Младият мъж е с множество травми и се нуждае от високоспециализирано лечение. След изследвания е станало ясно, че най-спешна е белодробната травма, която лекарите се опитват да стабилизират.
Пострадалият е в много тежко състояние.
Снимки: Андрей Белоконски, 24 часа
hard admin

*

Top