Най-тъжният грък на Маказа: Не пуснаха през границата 3 зайчета, оставих ги на… лисиците в Кирково

Собственик на магазин за домашни любимци в Комотини си купил 3 декоративни зайчета на наша територия, но на граничния пункт „Маказа – Нимфея” бил върнат обратно. Гръцките служители поискали от съгражданина си да представи документ от ветеринарните служби. Ветеринарно-санитарният сертификат трябвало да докаже, че животинките са здрави и не пренасят болести. Търговецът се ядосал, върнал се километър в посока към Кирково и пуснал декоративните  зайци в гората.
Свидетели на случката разказаха пред 24rodopi.com за премеждията на собственика на магазина за домашни любимци. По-късно той се оплакал и на журналисти в Комотини, като им казал, че оставил горките зайчета за храна на лисиците на българска територия.
Гръцките служители били непреклонни и настоявали за ветеринарен сертификат, пишат по темата и колегите от „Хронос” (на снимката).
На ГКПП „Маказа” имало проблеми и с други пътници, които се опитвали да прекарат домашни любимци без необходимите документи.
Декоративните зайци се продават в Кърджали на цени между 10 и 30 лева бройката. Най-търсените са от породите Холандско джудже, Мини Хотот, клепоухите Лоп и Мини Рекс, поясниха за 24rodopi.com местни търговци. Теглото им варира от 1,5 до 2 кг.
hard admin

*

Top