НАП продаде отнети злато, сребро и оранжерии на Ерджан Рашид – Роко

Националната агенция по приходите (НАП) в Пловдив продаде конфискувани имоти на кърджалийския бизнесмен Ерджан Рашид – Роко. Това съобщи говорителят на Териториалната дирекция на НАП Божана Илиева, цитирана от БТА. Сред имотите са ремонтна работилница и тракторна база в село Сушево, община Момчилград, нафтово стопанство, оранжерии и парокотелна инсталация в град Джебел. Те са били конфискувани в полза на държавата от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и предадени на НАП за продан от Окръжния съд в Хасково.
Имотите на Ерджан Рашид – Роко са част от активи на обща стойност 630 000 лева, които НАП-Пловдив продаде само през месец септември, припомни Илиева. Те са конфискувани или отнети в полза на държавата, и предложени в 11 различни търга от отдел “Държавни вземания” към териториалната дирекция на НАП.
Освен имотите сред продадените активи са и 91 кг сребро под формата на бижута и кюлчета, 4 кг платина във вид на намотки и 4,5 кг златни изделия. Те са били предоставени на НАП Пловдив за организиране на продан от Агенция “Митници”, съда и прокуратурата.
Ерджан Рашид – Роко бе арестуван през 1997 година при шумна акция за притежание на оръжие и фалшива валута. Тогава вътрешен министър бе Богомил Бонев.
24rodopi.com
hard admin

*

Top