НАП събра 2,8 млн. лв. забавени данъци за два месеца в Кърджали

Приходната агенция предлага погасителни планове на клиентите с финансови задължения

Близо 2,8 милиона лева забавени данъци и осигуровки събра НАП в Кърджали само за два месеца в резултат на двете си кампании – чрез лични срещи със задължените лица и чрез напомняне по телефона, съобщиха от приходната агенция.
През юни и юли бяха селектирани за разговор по телефона 601 лица с постоянен адрес в област Кърджали, които бяха декларирали през тази година, но неплатили в срок данък върху доходите 
си и задължителни осигурителни вноски. Телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета, показва практиката. Сегашната такава кампания на НАП реализира за хазната повече от 78 700  лева забавени дължими суми.
По същото време се осъществиха срещи с 19 дружества със задължения над 100 000 лева, като с дружествата с особено големи задължения се срещна лично директорът на офиса на НАП в Кърджали. В резултат, фирмите внесоха близо 2 742 000 лева данъци и осигуровки.
Общо за първите седем месеца на годината чрез доброволно плащане и след намесата на публични изпълнители, в Кърджалийска област НАП събра за бюджета 27,8 милиона лева просрочени задължения. 14,7 милиона лева от тях са данъци, а 13,1 милиона лева са задължителни осигурителни вноски.
Мониторингът на забавените плащания продължава, като освен чрез телефонни обаждания и срещи, от офиса на НАП в Кърджали приканват длъжниците и с писма. Агенцията напомня, че лицата, които имат временни финансови затруднения, могат да търсят за съдействие публичните изпълнители от дирекция „Събиране” за изготвяне на индивидуални погасителни планове.
24rodopi.com
hard admin

*

Top