Наркозависимият Мерт пред полицаите: Исках само парите на Джейлян!

18-годишният Мерт е влязъл през терасата на жилището на Джейлян и дъщеря й, за да извърши обир, това разкриха за 24rodopi.com полицейски източници.Това е заявил възпитаникът на техникума в Джебел, който в нощта срещу неделя признал, че е извършител на двойното убийство. Двете жертви са били насечени с малка брадва.
Поне на този етап Мерт твърди, че е искал да обере жилището. Друга версия гласи, че убиецът и 24-годишната жена са имали любовна връзка. Той е идвал често на купон в квартирата и знаел, че Джейлян живее охолно.
Предполага се, че наркозависимият младеж е бил изпаднал в абстинентна криза.
Както вече писахме, 18-годишният Мерт Ш. е задържан в 1 часа на 27 април за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата за убийството на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря в Джебел. Мъжът е преведен в следствения арест в Кърджали. Телата на майката и детето бяха открити вчера в апартамента, в който са живеели. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура в Кърджали. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.
На снимката: След убийството, Мерт оставил светнати лампите в жилището. Не е пипнал и простряната кърпа на терасата
hard admin

*

Top