Наркомани убили зверски 85-годишната кърджалийка Надежда в „Овча купел“? Взели й 1 000 лева, които тя заделила за погребението си

Наркомани са убили зверски 85-годишната кърджалийка Надежда в столичния квартал „Овча купел”. Това гласи основната версия за убийството на свекървата на известната съдийка Нели Куцкова, която беше кандидат за вицепрезидент на България.
„Почеркът на обира е наркомански. Професионални крадци не пипат по този начин”, разкри за 24rodopi.com полицейски източник.
Ще припомним, че първи сред медиите в България 24rodopi.com разкри тази сутрин, че зверски убитата възрастна жена в столицата е свекърва на Нели Куцкова. Тя живееше на кърджалийската улица „Отец Паисий”. За празниците заминала за София.
Синът на убитата се разминал за малко с убийците на майка си. Архитектът, който е съпруг на Нели Куцкова, потропал на вратата на ателието, където била майка му, към 20.40 ч. Точно по това време убийците се измъкнали. Както вече писахме, всички от семейството били в апартамента на третия етаж, но възрастната жена пожелала да слезе в другото жилище, което било на първия етаж.
В празничната вечер синът слязъл до ателието към 21.15 часа. Майка и син разговаряли и той отново се качил горе. Към 21.40 часа синът отново слязъл долу и установил, че входната врата е заключена отвътре. Мъжът започнал да вика, да звъни и да тропа. В един момент успял да отвори и заварил майка си Надежда да лежи мъртва на пода. Отначало помислил, че й е прилошало, паднала е и се е ударила лошо. Но после видял, че всичко в жилището е обърнато наопаки и разбрал, че възрастната жена е станала жертва на обирджии.
Децата на Надежда купили ателието именно за нея, защото искали да я виждат по-често и я молели да се премести в София.
Според разследващите, трима-четирима грабители позвънили на вратата на възрастната цена и тя им отворила. Смята се, че е била съборена на земята и ритана докато спре да мърда. След това убийците заключили вратата и най-спокойно започнали да търсят злато и пари. В дома на старицата нямало почти никакви ценности. В гардероба, обаче, намерили чанта с малко над 1000 лв. и я взели. Това били пари, които Надежда Куцкова настоявала пред близките си да събира за деня, в който да платят с тях погребението й.
След зловещото си престъпление убийците избягали с плячката си през терасата.
На снимката: Нели Куцкова на прага на почерненото жилище. Снимка: Труд
hard admin

*

Top