Наркотици провалиха огнено сафари, „Рамбовци” тръгнали за уплашени глигани

Три сюрии диви прасета, подгонени от огнената стихия край село Мост.

Това е била набелязаната цел на двамата мъже, задържани с незаконното оръжие в Чифлик през нощта срещу вторник, научи „24х7 Родопи”. Сафарито по тъмни доби на кандидат-бракониерите обаче било осуетено от… три момчета, заредили половин кило трева.

Жандармеристи извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген” през нощта срещу вторник в района на Чифлик. При претърсване е намерен черен плик със суха листна маса, която при извършен тест е реагирала на марихуана. В автомобила пътували три момчета между 19 и 25 години.

По време на акцията в полезрението на полицаите попада и преминаващ автомобил „Сузуки”. Служителите на реда спират колата, в която пътували Х.М. (42) и 55-годишният М.М., а проверката установява-незаконно притежавани три ловни пушки и 13 патрона. Мъжете се запътили да гърмят по диви прасета, подгонени от пожара край Мост, признали самите те пред полицаите.

Както вече съобщихме, 150 декара гора и около 400 декара сухи треви и храсти са изгорели при големия пожар в землището на село Мост в понеделник. За овладяването на пламъците са се включили 28 огнеборци, 20 полицаи и 70 души местно население.

hard admin

*

Top