Наши отпадат от фестивал за биопродукти, откраднали им сиреното, ядките и халвата

Нагла кражба попречи на участието на „Новото тракийско злато” на „Узана поляна фест – 2013″ от 12 до 14 юли. Всички източнородопски биопродукти, инфоматериали за Източните Родопи, пътеводители и карти, с които “Новото тракийско злато” (НТЗ) възнамеряваше да участва на фестивала са били откраднати късно снощи от щанда на проекта.

Екипът на проекта е много разочарован. Това щеше да е първото участие на НТЗ на фестивала на зелените идеи със собствена шатра. Организаторите имаха ангажимент за охрана, който обаче не беше изпълнен. И макар да е тяхна, а не на проекта вината, „Новото тракийско злато” се извинява на всички, които имаха намерение да дойдат на нашия щанд и да се докоснат до Източните Родопи.

Кражбата попречи гостите на Фестивала да опитат биопродукти от мрежата на „Новото тракийско злато” в Източните Родопи – овче сирене от с.Пелевун, вино от с.Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед, които щяха да бъдат предложени за дегустации на биопазара на през трите дни на „Узана 2013″.

НТЗ планираше гостите на Фестивала да получат на щанда на НТЗ и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите”, както и да могат да си купят картата и пътеводителя за Източните Родопи, издадени от НТЗ, и Кросбил пътеводителя (на английски език) за българската и гръцката част на планината, издаден през април.

hard admin

*

Top