Наши роми – медни мафиоти в Комотини!?

Ръст на кражбите на кабели след отварянето на Маказа
 
Мед на стойност близо 600 000 евро е откраднат от фабрики в района на Комотини след отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея”, съобщиха за „Родопи” журналисти от Северна Гърция. Съмненията падали върху ромски групи от България, които често минавали през новия граничен пункт.
Обект на набези станали няколко фабрики в промишлената зона на Комотини, които заради кризата спрели производството си. Собствениците подали жалби в полицията.
Последният удар на „медната мафия” е в базата на затворена преди 10 години фабрика, от която са изнесели машини за над половин милион евро. От друго предприятие са задигнали към 3 тона медни проводници.
„Преди години в района действали група, която краде мед. Потърпевша беше дори националната енергийна компания. Но има и странно съвпадение с отварянето на Маказа и появата на ромски групи от България. Първо идваха само за пазара, но те стават все повече и постоянно са тук”, поясниха журналистите от Комотини.
Междувременно в Северна Гърция бе арестувана българска банда, която продавала дрога от Александруполис до Кавала. Акцията е на спецполицаите за борба с наркотрафика, съобщиха тогава колегите от “Trakyadan”. Арестувани са 10 човека, като ключови фигури в бандата са били един мъж и две жени на възраст 35, 43 и 44 години. И тримата са български граждани. В бандата имало и гърци, и албанци.
В продължение на 10 дни бандитите били следени, като арестите са извършени в Кавала, Драма, Солун и други населени места в област Еврос.
Иззети са 59 грама кокаин, бележки с имената на наркопласьори, две ловни пушки, 2 ножа, 4 автомобила, 1 мотоциклет, 9 телефона, 320 евро, 3 електронни везни и други.
Нашенците ще бъдат съдени за участие в организирана престъпна група, за незаконно притежание на оръжие, за наркоразпространение и за организиране на убийство.
hard admin

*

Top